Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon vrea o lege nouă: Declarația președintelui, făcută astăzi la Râșcani - Video

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și directorul Lactis Gheorghe Angheluță
Președintele Igor Dodon și directorul Lactis Gheorghe Angheluță - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon se pronunță pentru apărarea producătorilor naționali și va cere adoptarea în regim de urgență a legii comerțului intern, prin care rețelelor de comerț să fie obligate să vândă nu mai puțin de 50% de produse autohtone.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Administrația prezidențială va ține cont de interesele producătorilor naționali și va oferi suportul necesar pentru dezvoltarea mediului de afaceri din țara noastră și diversificarea piețelor de desfacere. Declarația a fost făcut de președintele Dodon în cadrul vizitei sale în raionul Râșcani.

”Pledez pentru aprobarea în regim de urgență a legii comerțului intern, unde să fie expres indicată obligativitatea rețelelor de comerț de a avea în vânzare în asortiment nu mai puțin de 50% de produse autohtone”, a subliniat Dodon.

Totodată, președintele s-a arătat mulțumit de faptul că ”există astfel de întreprinderi care asigură piața agroalimentară cu produse autohtone de calitate, utilizând utilaj și tehnologii performante”.

Întreprinderea a fost creată acum 68 de ani, fiind specializată în producerea untului. Ulterior a fost lansată linia de producere a laptelui și cașcavalului. Astăzi colectivul numără 240 de angajați, care produc un sortiment larg de produse lactate, inclusiv 17 tipuri de caşcavaluri şi brânzeturi. Compania dispune de circa 90 de puncte de colectare a laptelui în 86 de sate din 7 raioane ale Republicii, iar capacitatea zilnică de prelucrare a laptelui constituie 160 de tone pe zi.

Fluxul de știri
0