Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Vor fi evaluați toți judecătorii, de sus în jos - de unde au case și mașini

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, ministrul de Interne, Andrei Năstase și ministrul Justiției, Olesea Stamate, au prezentat astăzi într-un briefing de presă planul după care va fi reformată justiția în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Președintele Dodon a spus că în cadrul aceste evaluări, judecătorii vor trebuie să explice ce unde au vase, bani și mașini.

"Vrem să-i evaluăm de sus în jos pe toți judecătorii. Comisia de evaluare va face evaluarea de sus în jos. Evident ne punem ca scop să ajungem și la judecătorii de jos. Dar începem cu Consiliul Superior al Magistraturii, curtea Supremă de Justiție, Curțile de Apel, judecătoriile raionale și până jos. Vreau să vă spun că în unele state din regiune, din Europa, nu obligatoriu membre UE, după o astfel de evaluare din sistem au plecat cam 50-70 la sută din judecători și procurori au plecat singuri. Când s-a început procesul de evaluare au înțeles că trebuie să explice de unde sursele, de unde banii, de unde casele, mașinile și au plecat singuri", a declarat Dodon.  

 

Fluxul de știri
0