Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ar fi încălcat ordinul dat de Andrei Năstase: Iată ce riscă doi polițiști - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Doi agenți de patrulare riscă sancțiuni disciplinare: Aceștia sunt acuzați că ar fi stopat mai multe automobile fără vreun temei legal, astfel încălcând ordinul recent, semnat de Andrei Năstase.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Pe numele a doi agenți de patrulare ai Inspectoratului Național de Patrulare a fost deschisă o anchetă de serviciu după ce în presă au fost publicate imagini care ar face dovada că aceștia staționau într-un loc neautorizat și stopau automobilele fără un temei legal.

”Pe numele polițiștilor a fost inițiată o anchetă de serviciu în vederea stabilirii legalității staționării unității de supraveghere a traficului rutier în perimetrul respectiv, iar în cazul în care vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia urmează a fi sancționați disciplinar”, precizează IGP printr-un comunicat.

Amintim că noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a semnat un ordin prin care le interzice polițiștilor să-i oprească pe șoferi fără motiv, adică dacă aceștia nu au încălcat normele circulației rutiere.

Măsura adoptată se înscrie în obiectivul prioritar al viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de asigurare plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor și de prevenire a abuzurilor din partea instituțiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI. Totodată, prin amplasarea strict la vedere a unităților de supraveghere se urmărește întărirea componentei de prevenție.

Fluxul de știri
0