Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este important ca tinerii să însușească lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial

© Sputnik / Miroslav RotariComplexul memorial „Eternitate”
Complexul memorial „Eternitate” - Sputnik Moldova
Abonare
Amintirea războiului este ceea ce unește popoarele Moldovei și Rusiei, anume din acest motiv colaborarea moldo-rusă este foarte importantă pentru țările noastre, a spus Serghei Malenko, șeful Direcției pentru Afaceri CSI, Asistență în Dezvoltarea Internațională și Integrare din cadrul „Rossotrudnicestvo”.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Istoria celor care și-au sacrificat viața pentru ca noi să ne bucurăm azi de un cer senin este foarte importantă pentru popoarele moldovenesc și rus. Este important să nu uităm ce s-a întâmplat în acei ani de război, a spus invitatul în studioul radio Sputnik Moldova Serghei Malenko, șeful Direcției pentru Relații cu CSI, Asistență în Dezvoltarea Internațională și Integrare din cadrul  „Rossotrudnicestvo”.

Депутаты молдавского парламента возложили цветы к Вечному огню - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Președintele Dodon la solemnitățile dedicate operațiunii Iași-Chișinău - Foto/Video

Potrivit acestuia, este important să tragem învățăminte din aceste lecții, pentru a nu admite repetarea unei asemenea tragedii.

Oaspetele studioului radio Sputnik Moldova a spus că Rusia a planificat un șir de activități importante.

„Sperăm că organizațiile moldovenești vor participa, de asemenea. Pentru noi ar fi foarte important să putem crea un proiect digital care să povestească în toate limbile ONU despre cele mai mari bătălii din cel de Al Doilea Război Mondial, despre complexurile memoriale, mormintele frățești care se află pe teritoriile țărilor noastre”, a menționat Malenko.  

O altă direcție de activitate pe care Moldova și Rusia ar putea să o dezvolte împreună este organizarea pentru rudele celor căzuți pe front sau pentru rudele veteranilor care au decedat deja după război, a excursiilor prin locurile gloriei militare.

„O temă aparte este restaurarea monumentelor, a mormintelor ostașilor, a locurilor gloriei militare. Și în acest caz ar putea fi elaborate proiecte comune moldo-ruse”, a adăugat Malenko.

Totodată, acesta a subliniat importanța activității de susținere a organizațiilor de căutare și că ar fi foarte corect ca în activitatea de căutare din Moldova, Belarus, Federația Rusă să se includă și cetățenii din Tadjikistan, Kîrgîzstan, Uzbekistan, Kazahstan - țări pe unde nu a trecut frontul, însă care au fost direct afectate de război.  

Fluxul de știri
0