Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iohannis, declarații importante despre relația cu Republica Moldova

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România și pentru el ”personal”.

BRUXELLES, 27 august- Sputnik, Daniela Porovăț. "Este necesar să acordăm, în continuare, o atenţie deosebită şi consolidării altor parteneriate şi relaţii strategice bilaterale. (...) Relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România şi pentru mine personal", a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iohannis i-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, ocazie pentru a transmite mai multe mesaje legate de temele de politică externă. La eveniment participă şi ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Iohannis a mai declarat, în același context, că aderarea la spaţiul Schengen şi la zona euro rămân obiective de îndeplinit pentru România, și le-a transmis diplomaţilor români că trebuie valorificat capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Pentru România rămân în continuare de îndeplinit câteva obiective: aderarea la spaţiul Schengen (...) şi aderarea la zona euro când toate condiţiile vor fi îndeplinite. Trebuie să valorificăm eficient capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului UE, iar dumneavoastră, ca şefi de misiuni, puteţi avea un rol esenţial în atingerea acestui obiectiv", a mai spus şeful statului.

Fluxul de știri
0