Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase are un mare regret de Ziua Independenței – Iată care este acesta

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, care este și liderul PPDA, a declarat că de Ziua Independenței are un mare regret.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. După ce a depus flori la complexul "Maica îndurerată", în cadrul manifestațiilor dedicate celei de-a 28 aniversări a Independenței Republicii Moldova, Andrei Năstase a fost întrebat de jurnaliști reprezintă pentru el ca ministru de Interne 28 de ani de Independență.

День Независимости Республики Молдова 2018 - Sputnik Moldova
Incident în debutul manifestațiilor dedicate Zilei Independenței – Iată ce spune Năstase

"Întâi de toate, ca și cetățean, am regretul că statul nostru, la 28 de ani, nu a ajuns un stat democratic, un stat de drept veritabil, ci încă suntem la început", a răspuns ministrul de Interne.

Năstase a adăugat că este momentul ca cetățenii țării să nu mai admită de acum încolo derapaje antidemocratice.

"27 august 2019 trebuie să ne fie un nou început pentru că, din păcate, pe parcursul a aproape 30 de ani, principiile, valorile, pentru care au luptat înaintașii noștri au fost profanate, compromise de niște oameni care, întâmplător sau nu ajunși la putere, au avut grijă de ei, au avut grijă de grupările lor și mai puțin de oameni. Este momentul să tragem niște concluzii serioase și să nu mai admitem ca derapaje (antidemocratice – n.n.) la care a fost supus statul Republica Moldova pe parcursul anilor să nu se mai producă niciodată", a spus Năstase.

Fluxul de știri
0