Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ordin de sus: Cu sau fără careuri la început de an școlar

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an fiecare instituție de învățământ va decide dacă va organiza sau nu activități dedicate sărbătorii „Primul Clopoțel”.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Instituțiile de învățământ au libertatea să decidă cum va fi organizată prima zi de școală din acest an. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și postată pe pagina oficială de Facebook a ministrului Liliana Nicolăescu-Onofrei.

Potrivit ordinului, în cazul în care instituțiile decid organizarea careurilor, acestea nu trebuie să depășească 45 de minute, pentru a evita pericolul insolațiilor. Ministerul mai anunță că deschiderea activităților dedicate ”Primului Clopoțel” va începe cu onorarea simbolurilor de stat ale Republicii Moldova. Mai mult, indiferent de formatul ales al activităților, discursurile cu caracter politic sunt interzise.

Câți bani cheltuie părinții pentru a-și trimite copilul în clasa întâi  - Sputnik Moldova
Uimitor: Iată cât îi costă pe părinți să-și trimită copilul în Clasa I

În textul postării, ministrul educației vine cu îndemnul pentru diriginți să organizeze orele astfel încât copiii să simtă „creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului”.

Totodată, Liliana Nicolăescu-Onofrei a venit și cu idei pentru organizarea primei zile de studii din acest an.

”În fiecare localitate, există oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Aceasta este doar o singură idee”, a scris ministrul Educației. Prima zi de școală în noul an didactic 2019-2020 va fi pe 2 septembrie.

Fluxul de știri
0