Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM: Cât va costa euro și dolarul după Ziua Independenței

© Sputnik / Rodion PROCASchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Națională a Moldovei a anunțat cursul valutar pentru ziua de 28 august. Iată cu cât vom cumpăra euro și dolarul, astăzi fiind valabile ratele oficiale de schimb anunțate pentru vineri, 23 august.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Moneda unică europeană continuă să se aprecieze și săptămâna aceasta. Prețul oficial al monedei unice europene după ziua Independenței va fi cu 3 bani mai mare, adică 19.8257 lei.

Dolarul american se scumpește și el cu 5 bani, comparativ rata de schimb stabilită de BNM pentru vineri și zilele de weekend.

La cursul BNM, un dolar american va putea fi cumpărat cu 17.9361 lei, o hrivnă ucraineană – cu 0.7124 bani, un leu românesc – cu 4.1992 lei moldovenești, iar rubla rusească cu 0.2731 bani.

  

În intervalul aprilie-iunie 2019, leul a sărit peste două praguri psihologice – un dolar a ajuns să coste peste 18 lei, iar un euro – peste 20 de lei.

Totodată, în prima jumătate a lunii august dolarului s-a depreciat cu tocmai 27 de bani, iar prețul oficial al monedei euro s-a redus cu aproape 29 de bani.

Fluctuațiile zilnice de ordinul a cel mult 10 bani din ultima perioadă sunt determinate de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața valutară a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0