Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost oficială sau nu vizita lui Șoigu: Ce spune Maia Sandu

© Photo : Facebook / Igor DdodonPreședintele Igor Dodon și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu
Președintele Igor Dodon și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova încă nu știe dacă vizita delegației condusă de ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a fost oficială sau privată. Deocamdată se documentează.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Vizita și întâlnirile ministrului Apărării al Federației Ruse încă nu au un statut oficial. Despre aceasta a anunțat premierul Maia Sandu într-o declarație de presă după Gala Premiului Național.

Serghei Șoigu a transmis mai multe documente din arhiva Ministerului rus al Apărării - Sputnik Moldova
Documente desecretizate din arhivele Rusiei, transmise de Șoigu Moldovei

Șefa Executivului a spus că cel mai probabil vizita a fost una neoficială, dar încă urmează să se documenteze. „Urmează să ne documentăm ce fel de întalnire a avut loc. Din ce am transmis eu mai degrabă, această vizită a fost una neoficială. Totodată, Maia Sandu a spus că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost chemat de ministrul de Externe, Nicolae Popescu, pentru a da explicații despre vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Șoigu a vizitat Republica Moldova sâmbătă, 24 august. Acesta a fost însoțit de o delegație de aproximativ 40 de persoane. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că ministrul Apărării al Federației Ruse a venit în țara noastră la invitația sa.

Fluxul de știri
0