Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mutare împotriva UE: Anunțul lui Trump pentru Marea Britanie

© AFP 2022 / ANDREW HARNIKSummit-ul G7 din Franța
Summit-ul G7 din Franța - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Preşedintele Donald Trump a anunțat astăzi la Biarritz, în timpul primei sale întâlniri cu premierul britanic Boris Johnson, că Marea Britanie va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit

BRUXELLES, 24 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Trump le arată astfel pisica liderilor UE care nu vor să mai negocieze cu Marea Britanie un nou acord pe Brexit. Pentru a arăta că sprijină Londra împotriva UE, SUA anunță astfel că va avea un acord comercial cu Regatul Unit după Brexit, așadar că Marea Britanie nu rămâne izolată.

”Este omul de care e nevoie pentru această funcţie”, a spus Trump referindu-se la Boris Johnson, cei doi luând parte în aceste zile la summitul G7 de la Biarritz.

Liderul american şi-a exprimat speranţa că negocierile cu Londra se vor desfăşura ”destul de rapid” şi a promis că acordul cu britanicii va fi ”unul foarte mare, mai mare decât a fost vreodată”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele SUA, Donald Trump, și premierul Japoniei, Shinzo Abe, la summitul de la Osaka - Sputnik Moldova
Politică
Trump și Macron au convenit să invite Rusia la summitul G7

Donald Trump a adăugat că celelalte ţări din G7 ”respectă războiul comercial” dintre SUA şi China şi a subliniat că pentru moment nu intenţionează să declare urgenţă naţională referitoare la comerţul cu China, deşi acest scenariu nu poate fi exclus.

La rândul său, şeful executivului britanic a spus că SUA şi Regatul Unit vor încheia un ”acord fantastic după ce obstacolele vor fi depăşite”.

El a menţionat că Londra susţine ”pacea comercială” şi nu este în favoarea suplimentării tarifelor. ”Îl felicit pe preşedinte pentru tot ce realizează economia americană, este fantastic să vedem acest lucru”, a spus Boris Johnson.

Johnson şi Trump au convenit că sistemul de sănătate britanic (NHS) nu va fi inclus în niciun acord comercial încheiat între SUA şi Regatul Unit.

Fluxul de știri
0