Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSD și-a desemnat candidatul la prezidențiale din România - detalii

© AFP 2024 / ADRIAN CATUCongresul PSD
Congresul PSD - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Social-Democrat din România și-a desemnat candidatul pentru algerile prezidențiale din noiembrie curent. Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al PSD.

CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Congresul extraordinar al PSD au desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă candidatul partidului la prezidențiale. Anunţul a fost făcut de secretarul general al PSD Mihai Fifor, în cadrul Congresului.

”Stimaţi colegi, daţi-mi voie să vă spun că în unanimitate congresul PSD a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă ca şi candidat la alegerile prezidenţiale din a acest an”, a declarat Mihai Fifor.

Congresul PSD - Sputnik Moldova
Politică
Surpriză mare: A fost ales noul președinte al PSD

La rândul ei, Viorica Dăncilă a afirmat că este un om ca oricare altul şi că toate deciziile pe care le-a luat au fost pentru a îi ajuta pe români.

„Cred enorm în oameni, în poporul român care ştiu că merită şi poate întotdeauna mai bine. Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii şi pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că e menirea omului politic. Asta cred că e misiunea social-democraţiei. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru români, pentru fiecare român”, a explicat Viorica Dăncilă.

La eveniment a participat şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, care a anunţat despre dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD, tomai „datorită Vioricăi Dăncilă”.

Mesaje de laudă pentru Viorica Dăncilă au venit și din partea premierului Albaniei şi al Macedoniei. Dăncilă a intrat în sala Parlamentului pe melodia „Eye of the tiger”, din filmul Rocky 3, cântată de Survivor.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea. Ei s-au retras însă înainte de Congresul extraordinar de astăzi.

Fluxul de știri
0