Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de tineri din diverse țări vor participa la un festival inedit în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariIna Bobeică și Rafael Bobeică
Ina Bobeică și Rafael Bobeică - Sputnik Moldova
Abonare
Festivalul Internațional de muzică "Mărul de Aur" cu mott-oul: "Talentați La Fel", revine cu o nouă ediție.
Zeci de tineri din diverse țări vor participa la un festival inedit în Capitală

Festivalul Internațional de muzică "Mărul de Aur" este singurul festival din Moldova, la care participă zeci de tineri cu dizabilități din diverse țări.

Festivalul-concurs are drept scop promovarea muzicii de o anumită valoare artistică, afirmarea și lansarea tinerilor talente, descoperirea și încurajarea tinerilor talente de a se lansa în acest domeniu.

"Acest concurs reprezintă o treaptă de lansare în lumea muzicii pentru tinerii cu dizabilități. Încercăm să-i promovăm pe acești minunați oameni și îi ajutăm să se integreze în societate", a spus Rafael Bobeică, organizatorul și interpretul imnului Festivalului.

În data de 24 august va avea loc prima etapă de preselecție la concurs, iar pe 7 septembrie se va desfășura cea de-a doua etapă de preselecție la care vor participa concurenți cu vârste cuprinse între 4 și 32 de ani.

"Suntem siguri că vom avea parte de mulți participanți talentați din diferite țări. Aceștia vor putea interpreta diverse genuri de muzică precum cea populară, ușoară, clasică și etno. Mai mult, în acest an am inclus o nouă secțiune – cea instrumentală", a precizat directoarea evenimentului Ina Bobeică.

Maria Cazarinov și Evelina Rusu - Sputnik Moldova
Aur pentru Moldova la un festival prestigios din Slovenia

Finala concursului muzical se va desfășura în perioada 4-5 octombrie, la Chișinău. Pe 6 octombrie va avea loc gala renumitului festival, unde câștigătorii vor primi diplome și premii de valoare.

Festivalul Internațional de muzică "Mărul de Aur" a ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0