Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arestați pentru furturi din apartamente: Din averea altora, și-au cumpărat casă și mașină

© Sputnik / Miroslav Rotariограбление
ограбление - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbați din Anenii Noi au fost reținuți de Poliție și sunt cercetați pentru furturi din apartamente. Pentru infracțiunile de care sunt bănuiți legislația prevede până la 10 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Doi locuitori din Anenii Noi, raion din regiunea de centru, spărgeau case tocmai în raionul Râșcani, aflat în nord.

Bloc de locuințe din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Casele care sunt sparte cel mai des în Moldova: Hoții urmăresc rețelele de socializare

Bănuiții, ambii cu antecedente penale, și-au recunoscut vina, potrivit Poliției.   

Bărbații, cu vârste de 20 și, respectiv, 27 de ani, din satele Cobusca Nouă și Telița, raionul Anenii Noi, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe.

Potrivit Poliției, bărbații ar fi spart mai multe case de la începutul acestui an, iar din banii agonisiți de pe urma furturilor au cumpărat o mașină și o casă.

Bănuiții au fost prinși de Poliția din Râșcani, după o spargere nereușită. În noaptea spre 18 august, cei doi au intrat într-o casă din raionul Râșcani, dar au fost observați de vecini și au fost nevoiți să fugă  fără a fura ceva.

La scurt timp, polițiștii le-au dat de urmă bănuiților și au efectuat o percheziție în casa lor din localitatea Brătușeni, de unde au ridicat diverse bunuri care ar fi fost sustrase din mai multe gospodării din nordul Republicii Moldova.

Вор - Sputnik Moldova
Societate
Ce greșeli fac moldovenii cărora hoții le intră în casă: Constatările Poliției

Ancheta încă n-a stabilit suma totală a prejudiciilor aduse de bănuiți proprietarilor caselor din care au furat.

Anterior, cei doi au fost judecați pentru infracțiuni similare. Unul dintre bărbați este bănuit de comiterea unor furturi în proporții deosebit de mari în zona de centru a Republicii Moldova.

În primele șase luni ale anului 2019, 1.533 de locuințe din Republica Moldova au fost sparte de hoți. Majoritatea caselor în care au intrat hoții se află în localitățile sătești, potrivit Poliției.

În Chișinău se constată o reducere a numărului de furturi din apartamente în ultimii ani, datorită faptului că tot mai mulți proprietari își instalează sisteme de supraveghere, apelând la serviciile firmelor specializate.

Fluxul de știri
0