Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Neînțelegeri în Guvern în ajunul vizitei la Chișinău a ministrului rus al Apărării

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu i-a dat din deget ministrului Apărării, Pavel Voicu, și îl cheamă pe ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, să dea explicații. Nemulțumirea șefei Cabinetului de Miniștri vine în contextul vizitei în țara noastră a ministrului rus al Apărării, pe 24 august.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Întâlnirea ministrului Apărării Republicii Moldova, Pavel Voicu, cu omologul său din Federația Rusă, Serghei Șoigu, poartă caracter privat și nu oficial. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu, în debutul ședinței de astăzi a cabinetului de miniștri.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul Apărării Pavel Voicu, întrevedere cu omologul său rus Serghei Şoigu - Foto

Prim-ministrul a precizat că vizita nu poate purta caracter oficial întrucât Pavel Voicu nu a întreprins toate demersurile legale, „drept urmare Guvernul nu este implicat în această vizită și nu pot fi semnate Acorduri sau înțelegeri oficiale”.

„Întâlnirea cu domnul Șoigu nu poate să poarte caracter oficial. Nu puteți să semnați nici un acord și întrebarea se referă la componența delegației, pentru că atunci când o persoană vine în vizită privată nu poate să fie însoțită de o întreagă delegație”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Executivului i-a îndemnat pe miniștri ca atunci când intenționează să invite oaspeți să nu uite de lege.

„Pe viitor, dacă vreți să invitați oaspeți în Republica Moldova, aceste invitații trebuie făcute conform legii, Guvernul să fie notificat din timp în scris, să fie stabilită agenda și asigurat protocolul. Neîndeplinirea acestor proceduri fac vizita domnul Șoigu neoficială”, a explicat Maia Sandu.

Mai mult, premierul i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Nicolae Popescu, să-l cheme la Chișinău pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, pentru a da explicații despre cum a fost organizată vizita ministrului rus al Apărării în Republica Moldova, fără a fi respectate toate normele legale și fără a fi anunțat Guvernul.

Fluxul de știri
0