Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru minori și doi maturi, la un pas de a se îneca în timp ce se plimbau cu barca pe lac

© Sputnik / Evghenii PanasencoВилково
Вилково - Sputnik Moldova
Abonare
Odihna pe lac ar fi putut să se sfârșească cu o tragedie. Șase persoane, printre care patru minori și doi maturi erau cât pe ce să se înece în timp ce se plimbau cu barca pe lac.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Șase persoane, care se aflau într-o barcă pe lacul de acumulare Costești-Stânca, au fost salvate de la înec. Cazul s-a produs în preajma localității Duruitoarea, raionul Râșcani.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), oamenii din preajma au observat pe apă o barcă în care erau mai multe persoane. La un moment dat, persoanele aflate pe mal au auzit strigăte după ajutor și au apelat imediat Serviciul 112.

Intervenţia salvatorilor la Ştefan Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie fără margini: Un tânăr a murit salvând o fată de la înec - Foto

Salvatorii din cadrul Postului Salvatori și Pompieri Costești IGSU s-au deplasat de urgență cu o barcă din dotare, dar și cu echipamentul necesar în direcția indicată de localnicii.

La o distanță de aproximativ 4 km de hotarul cu România, salvatorii au depistat o barcă răsturnată, în care s-au aflat șase persoane: patru minori cu vârstele de 4, 6, 7 și 10 ani, dar și doi maturi în vârstă de 34 și 32 de ani. Doar patru dintre sinistrați erau echipați cu veste de salvare.

Salvatorii IGSU au reușit să scoată oamenii din apă în mod de urgență cu ajutorul colacilor de salvare și a funiilor speciale, astfel evitând producerea unei tragedii. În urma incidentului, nico persoană nu a avut de suferit, iar barca avariată a fost extrasă ulterior din apă.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Fluxul de știri
0