Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Guvernul alocă bani pentru localitățile afectate de ploi

Abonare
Guvernul a decis alocarea de fonduri pentru câteva localități din sudul țării, afectate de ploile din luna iulie. Banii sunt din fondul de intervenție a Guvernului și se ridică la aproape cinci milioane de lei.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Patru localități din sudul țării vor primi bani din partea Guvernului, pentru pentru reparația acoperișurilor clădirilor de menire socială și administrative, avariate în urma calamităților naturale din 3 iulie 2019.

Спасатели - Sputnik Moldova
Societate
Prăpăd în sudul Moldovei: Ploile au inundat drumuri, gospodării și fântâni – Video

Potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de cabinetul de miniștri, Ministerul Finanțelor va aloca 4,7 milioane de lei. Peste 3,87 milioane de lei vor fi alocați Consiliului raional Basarabeasca, raion care a suferit cel mai mult în urma ploilor din sudul țării. De asemenea, vor primi ajutor financiar Consiliul comunal Iserlia, Consiliul sătesc Sadaclia, ambele din raionul Basarabeasca, și Consiliul orășenesc din același raion.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma ploii din 3 iulie în sudul țării, au fost deteriorate parţial firele electrice şi de telecomunicaţii în raionul Basarabeasca. De asemenea, au fost smulse foi de ardezie de pe acoperişul Liceului din oraşul Basarabeasca, dar şi peste 120  foi de ardezie de pe acoperişul liceului şi casei de cultură din localitatea Sadaclia, iar în localitatea Iserlia din același raion a fost avariată o conductă de gaz.  

Potrivit hotărârii Guvernului, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile pe măsura prezentării documentelor confirmative.

Fluxul de știri
0