Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bani pentru sinistrații de la Otaci: Câte milioane vor fi alocate

© Photo : Facebook / Dodon IgorВ Атаках рухнула часть девятиэтажного дома
В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Abonare
Locatarii blocului alăturat celui care s-a prăbușit în luna iunie, la Otaci vor trece la casă nouă. Aceștia vor fi despăgubiți cu aproape șapte milioane de lei.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Ministerul Finanțelor va aloca aproximativ șapte milioane de lei pentru despăgubirea sinistraților din blocul locativ învecinat cu blocul demolat, în care la 19 iunie s-a prăbușit scara blocului de locuit. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a cabinetului de miniștri.

В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Societate
Câți bani vor primi sinistrații din Otaci: Ce a decis Guvernul

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 6 889 167 de lei vor fi alocate din contul bugetului local al orașului Otaci, în baza contractelor de procurare a locuinței, înregistrate în modul stabilit.

Banii sunt alocați după ce în urma unei expertize tehnice s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul clădirii nu sunt satisfăcătoare, concluzionându-se că exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă.

De asemenea, familiile sinistrate în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci vor primi produse alimentare în valoare de circa 134 mii de lei din partea Agenţiei Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că, în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi în urma surpării blocului de locuit.

Fluxul de știri
0