Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Ce zice Voronin despre omul de afaceri Iurie Luncașu, găsit împușcat în cap

© Sputnik / OsmatescoVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Ce spune fostul președinte al Moldovei Vladimir Voronin despre omul de afaceri Iurie Luncașu, care a fost găsit împușcat acum câteva zile.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre omul de afaceri Iurie Luncașu, care fost găsit sâmbătă seara împușcat în cap.

”L-am cunoscut pe parcursul a circa 20 de ani. A  fost un om cumsecade. Acest om nu a obijduit pe nimeni. În anii când comunicam mai des, nu l-am auzit să înjure vreodată, să vorbească pe cineva de rău, să facă vreun rău cuiva. Chiar nu știu ce s-a întâmplat cu dumnealui, a declarat Voronin.

Voronin a negat influența lui Luncașu asupra mediului politic din Moldova, declarând că acesta nu s-a implicat niciodată în viața politică și că acestea sunt doar niște bârfe.

”Probabil ocupăm primul loc la bârfe. Nu a avut el influență în politică. El nici nu se implica în politică. A crescut de sine stătător ca businessman. Nu l-a tras nimeni nici de-o ureche nici de alta”, a declarat Voronin.

Amintim că astăzi Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit un dosar penal pentru omor intenționat, în cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de șeful interimar al PCCOCS, Denis Rotaru. Acesta a declarat că există mai multe ipoteze care sunt investigate de grupul de urmărire penală, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid.

Amintim, omul de afaceri Iurie Luncașu, despre care se spune că era un om de încredere al fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, s-ar fi împușcat în cap, sâmbătă seara.

Iurie Luncașu era președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependența” și deținea acțiuni în mai multe firme de construcții, import de mobilă, producerea și exportul vinului și a produselor de tutungerie.

© Photo : Rise MoldovaIurii Luncașu
Exclusiv: Ce zice Voronin despre omul de afaceri Iurie Luncașu, găsit împușcat în cap - Sputnik Moldova
Iurii Luncașu

Numele acestuia figurează și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat “Casa albă”, un complex imobiliar din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău, imobile atribuite lui Plahotniuc.

Fluxul de știri
0