Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul „Drumuri Bune” continuă: Câți bani va aloca Guvernul

© Guvernul Republicii Moldova Drumul din satul Drăguşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”
Drumul din satul Drăguşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” - Sputnik Moldova
Abonare
Programul guvernamental „Drumuri Bune” va ajunge și în alte localități din țară. Antreprenorii sunt pregătiți să înceapă lucrările chiar în zilele următoare.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Programul guvernamental „Drumuri Bune 2” va continua, însă cu un buget redus.

Despre aceasta a anunțat directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința Consiliului fondului rutier. Curmei spune că decizia de a reduce finanțarea proiectului a fost condiționată de lipsa banilor.

И в молдавской провинции строятся первоклассные дороги - Sputnik Moldova
Societate
Situație critică la construcția drumului Ungheni-Chișinău: Muncitorii au anunțat grevă

„Programul aprobat a fost de 1 miliard 750 de milioane de lei. În legea bugetului sunt prevăzute 950 de milioane. Deci avem un deficit. Din aceste 950 de milioane, 280 de milioane sunt datorii pentru lucrările executate în 2018. Astfel, rămâne o tranșă de 650 milioane disponibilă conform legii bugetului, care a fost recalculată pe toate satele, în funcție de numărul de locuitori”, a precizat șeful Administrației de Stat a Drumurilor.

Potrivit lui Curmei, cei 650 de milioane de lei vor fi alocați localităților în funcție de numărul de locuitori.

„Tranșa de 650 de milioane de lei a fost redistribuită, recalculată în așa fel încât să fie distribuția pe cap de locuitor. Cu această nouă tranșă se vor acoperi acele localități care nu au beneficiat suficient sau echitabil în conformitate cu numărul populației”, a explicat Curmei.

Șeful de la ASD a mai spus că antreprenorii sunt pregătiți pentru începerea lucrărilor, care ar putea fi lansate chiar în următoarele zile.

„ASD urmează să informeze antreprenorii cu privire la limitele care pot fi efectuate. Dacă în urma recalculărilor în unele localități va fi depășită suma contractată, antreprenorii se vor limita la valoarea contractată, până la efectuarea unor noi proceduri de licitații”, a spus Curmei.

Totodată, în acest an, din fondul rutier au fost alocați peste 1 miliard de lei pentru reparația drumurilor. Jumătate din această sumă a fost deja valorificată.

Fluxul de știri
0