Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine dezastrul: Prognoza meteo pentru 7 zile și până la sfârșitul verii

© AFP 2024 / Fred TanneauArșiță
Arșiță - Sputnik Moldova
Abonare
Va fi mai rău decât ne așteptam – meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarea perioadă.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Ne confruntăm iarăși cu un val de căldură extremă. Dacă anterior meteorologii anunțau doar pentru zilele de marți și miercuri temperaturi de până la 35 de grade Celsius, astăzi aceștia au emis o avertizare cod galben de vreme caniculară până săptămâna viitoare.

Astfel, până pe 26 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius. Temperaturile nocturne vor urca până la 23 de grade. Situația va fi complicată și de lipsa precipitațiilor, ceea ce va favoriza în continuare seceta hidrologică.

Mâine se vor înregistra valori termice maxime de 32..34 de grade Celsius, iar în zilele următoare vor fi deja 33..35.

© Photo : SHSMeteo Moldova: Prognoza pentru următoarele 7 zile
Vine dezastrul: Prognoza meteo pentru 7 zile și până la sfârșitul verii - Sputnik Moldova
Meteo Moldova: Prognoza pentru următoarele 7 zile

Meteorologii din România au anunțat cum va fi vremea până la sfârșitul verii. Prognoza este valabilă în mare măsură și pentru Republica Moldova.

Săptămâna 19.08.2019 – 26.08.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, local, în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 26.08.2019 – 02.09.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Fluxul de știri
0