Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, sub lupa a 12 jurnaliști străini - Care este scopul vizitei

© Sputnik / OsmatescoGheorghe Arpentin
Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova
Abonare
12 jurnaliști din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, Austria, Canada, Belgia și Franța se află în aceste zile în Republica Moldova. Care este motivul vizitei
Moldova, sub lupa a 12 jurnaliști străini. Care este scopul vizitei

12 jurnaliști din nouă țări ale lumii se află în Moldova pentru a participa la Summit-ul presei de specialitate din domeniul vinului. Evenimentul se află la prima ediție și are scopul de a-i familiariza pe reprezentanții presei de talie internațională cu ceea ce are mai de preț Moldova - vinul. Astfel, timp de o săptămână, cât se vor afla în țara noastră, reprezentanții presei de talie internațională vor vizita mai multe vinării, dar și podgoriile acestora.

„Este un eveniment organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului. Vrem să comunicăm despre vinul moldovenesc pe piața internațională, să ne facem mai cunoscuți în exterior și să câștigăm notorietate”, a declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului până la începerea evenimentului.

Republica Moldova, premiată cu locul I la concursul anual de vinuri, organizat la Geneva - Sputnik Moldova
Societate
Sute de medalii pentru sectorul viticol din Moldova - Ce vinuri au fost premiate cu aur

Cei 12 jurnaliștii sunt din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, Austria, Canada, Belgia și Franța. 

„Acești jurnaliști vin nu doar din țările în care noi vindem vinul, ci și din țările în care ne dorim să ajungem. Acești jurnaliști scriu pentru diferite reviste de talie internațională, reviste specializate pe sectorul vitivinicol, pe turism și nu doar. Astfel, ne dorim să fim mai vizibil pe piețele acestor țări”, adaugă Gheorghe Arpentin.

Cert este că Summit-ul a început cu o prezentarea a sectorului vitivinicol din Moldova, urmată de o degustare profesionistă de vinuri produse din soiuri indigene, dar și din cele trei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP).

Oficiul Național al Viei și Vinului își propune ca summit-ul jurnaliștilor străini să devină tradiție.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0