Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La sfârșitul lui august, bugetarii vor avea o minivacanță: Câte zile se vor odihni

CC0 / Pixabay / tigerlily713 / Calendar
Calendar - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii vor avea parte de o minivacanță la sfârșitul lunii august, însă una ceva mai scurtă decât cea de anul trecut.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Bugetarii vor avea un ”weekend” mai lung la sfârșitul acestei luni, iar mulți și-au făcut deja planuri pentru această minivacanță.

Potrivit calendarului sărbătorilor și zilelor libere aprobat de Guvern în decembrie 2018, ziua de 26 august (luni) a fost declarată zi liberă, iar ziua de 27 august (marți) este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare, la această dată fiind marcată Ziua Independenței.

Astfel, bugetarii moldovenii vor avea parte de o minivacanță în perioada 24 – 27 august. Ziua de 26 august a fost recuperată sâmbăta, 17 august, conform deciziei Guvernului.

Calendarul sărbătorilor oficiale și a zilelor libere în Moldova, 2019
La sfârșitul lui august, bugetarii vor avea o minivacanță: Câte zile se vor odihni - Sputnik Moldova
Calendarul sărbătorilor oficiale și a zilelor libere în Moldova, 2019

Potrivit Codului Muncii, zi de sărbătoare nelucrătoare este și 31 august, când este marcată sărbătoarea „Limba Noastră”, doar că în acest an ea va cădea într-o zi de weekend (sâmbătă).

Fluxul de știri
0