Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Start perioadei electorale pentru alegerile din 20 octombrie

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care vor candida pentru fotoliile de primar au undă verde la desfășurarea activităților necesare pentru pregătirea scrutinului, cât și pentru desfășurarea campaniei electorale. Iată care este decizia CEC.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Potrivit unui comunicat de presă emis de Comisia Electorală Centrală perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va finaliza odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de aleși locali de către instanțele de judecată.

Maxim Lebedinschi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Maxim Lebedischi pentru Sputnik: Alegerile din 20 octombrie vor avea un buget de milioane

Programul calendaristic, aprobat de CEC conține acțiuni de „constituire și organizare a activității organelor electorale inferioare, desemnarea și înregistrarea candidaților, lucrul cu listele electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, organizarea agitației electorale, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă, organizarea votării, numărarea voturilor şi totalizarea rezultatelor alegerilor etc”, afirmă CEC într-un comunicat de presă.

Alegerile locale generale vor avea loc la data de 20 octombrie 2019.

Fluxul de știri
0