Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițerii SIS, la hotarul moldo-român: Au fost reținuți mai mulți traficanți

© Photo : sis.mdExerciţiu antiterorist organizat de SIS
Exerciţiu antiterorist organizat de SIS - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Operațiunea SIS și a Poliției de Frontieră a avut loc în sectorul verde al frontierei de stat. A fost reținut și un ex-angajat al Poliției de Frontieră.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Ofițerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și ai Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate au reușit să destructureze o rețea de migrație ilegală, ce acționa pe relația Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Prostituate - Sputnik Moldova
Societate
Un turc și două moldovence, traficanți de persoane: Iată ce pedeapsă riscă

Potrivit oamenilor legii, gruparea era condusă de doi cetățeni moldoveni, dintre care un fost polițist de frontieră. Aceștia selectau cetățeni din state cu risc sporit de terorism, le perfectau acte de identitate false și îi ajutau să ajungă în România. Pentru serviciile oferite, traficanții primeau de la fiecare cetățean străin câte 2000 de euro. Potrivit MAI, banii erau achitați pe teritoriul României.

În urma unor acțiuni simultane desfășurate de către ofițerii IGPF și SIS pe sectorul verde al frontierei de stat, și anume în proximitatea localităților de frontieră Frăsinești, raionul Ungheni, și Costești, raionul Râșcani, au fost reținuți atât organizatorii rețelei, cât și documentați mai mulți cetățeni străini care intenționau să atreacă fraudulos în Uniunea Europeană.

Cetățenii străini, cu vârste cuprinse între 20 și 35 ani, originari din Bangladesh și Uzbekistan, s-au dovedit a fi solicitanți de azil pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au fost cazați la Centrul de plasament temporar al Biroului pentru Migrație și Azil.

Cetățenii moldoveni, organizatorii filierei de migraţie ilegală, au fost reţinuți pentru 72 ore.

Fluxul de știri
0