Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Germania: Este nevoie disperată de muncitori în aceste sectoare - Detalii

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaBerlin
Berlin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germania se confruntă cu un deficit mare de lucrători calificați, iar în unele industrii este o lipsă cronică de astfel de candidați. O investigaţie a Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Germania oferă informaţii cu privire la ocupaţiile şi sectoarele unde este cea mai mare nevoie de personal.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Instalatorii sanitari, precum şi tehnicienii şi instalatorii de instalaţii termice și de climatizare sunt ocupaţiile din Germania în cazul cărora există cea mai mare nevoie de personal. În nicio altă industrie nu este nevoie de atât de mult timp pentru ocuparea posturilor vacante, după cum rezultă dintr-o nouă analiză a Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Germania, analiză citată de postul german n-tv.de.

Germania - Sputnik Moldova
Moldovenii din Germania: Cinci capcane turistice în această ţară şi alternativele la ele

Astfel, aproape două treimi dintre locurile vacante în cazul acestor meserii rămân vacante mai mult de trei luni, iar timpul cât acestea rămân neocupare este acum, în medie, de 200 de zile. O ocupaţie care se află pe locul doi este îngrijirea vârstnicilor, fiind vorba de 199 de zile în care posturile rămân vacante, urmând apoi meşterii care montează pardoseală, fiind vorba de 185 de zile până la ocuparea locurilor de muncă.

În cazul instalatorilor de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, în medie 46 de șomeri au posibilitatea de a alege dintre 100 de locuri vacante. În sectorul îngrijirii bătrânilor, acest raport este și mai puțin favorabil pentru angajatori: 27 la 100.

În total, Agenția Federală (BA) anunţă că sunt 30 de grupuri profesionale care se confruntă cu un deficit deosebit de mare de lucrători calificați. La sfârșitul lunii iulie, un număr de peste 472.000 de locuri de muncă vacante au fost raportate numai în aceste sectoare. De asemenea, cu un număr de 63.000 de locuri vacante, s-a înregistrat cel mai mare deficit de până acum în meseriile în sectorul fabricaţiilor, inclusiv prelucrări mecanice industriale și de precizie. Pe locul doi se situează profesiile în domeniul sănătăţii, fiind înregistrate 61.000 de oferte de muncă.

De asemenea, în această vară, în Bavaria, au fost probleme cu circulaţia trenurilor din cauza numărului insuficient de mecanici de locomotivă. La nivel național, există tot mai multe rapoarte despre închideri temporare ale unor secţii din spitale din cauza deficitului de asistenți medicali. Chiar și medicii devin treptat un „bun rar”, atât cei generalişti, cât și medicii de spital. La sfârșitul lunii iulie, potrivit BA, au fost înregistrate 2539 de posturi medicale vacante, o creștere cu aproape 15% faţă de 2014.

Fluxul de știri
0