Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiu devastator: Flăcările au afectat 3.400 de hectare - Detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Incendiu de proporţii pe insula spaniolă Gran Canaria. Mii de persoane au fost evacuate dintr-o zonă turistică.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate dintr-o zonă turistică de pe insula spaniolă Gran Canaria, din cauza unui incendiu forestier care a afectat circa 3.400 de hectare, scrie presa din România.

Incendiu în Grecia - Sputnik Moldova
Imagini de groază: Un avion a trecut prin flăcările unui incendiu devastator - Video

Incendiul este "extrem de violent", iar pe moment nu este "nici izolat, nici stabilizat, nici sub control", a avertizat duminică seara preşedintele regiunii Canarelor, Angel Victor Torres.

Dezastrul nu a făcut victime pe moment, însă autoritățile au obligat să fie evacuate aproximativ 5.000 de persoane, inclusiv din zone turistice precum Cruz de Tejeda, un sit montan, celebru pentru priveliştile sale spectaculoase, aflat în centrul insulei Gran Canaria. Peste 600 de pompieri şi 14 aeronave au participat duminică la lupta împotriva incendiului, care a determinat închiderea a 20 de drumuri pe această insulă din arhipelagul Insulelor Canare. Condițiile meteorologice sunt dificile, cu vânt puternic şi temperaturi ridicate.

"Următoarele ore vor fi foarte importante, deoarece prognozele meteo pentru noapte nu sunt bune", a declarat Torres.

Potrivit prognozelor, valul de căldură va continua luni, iar autorităţile avertizează că poate dura câteva zile până când incendiul va fi luat sub control. Flăcările au început să afecteze Parcul Natural Tamadaha, o importantă rezervaţie de arbori specifici Insulelor Canare.

Incendiul a izbucnit la câteva zile după ce pompierii au reuşit să stingă un altul în aceeaşi zonă a arhipelagului Canarelor, care a dus la evacuarea a câteva sute de persoane.

Fluxul de știri
0