Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM: Cât va costa luni euro și dolarul

© Sputnik / Miroslav RotariCurs valutar
Curs valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a anunțat cursul valutar pentru luni, 19 august. Iată cu cât vom cumpăra euro și dolarul.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Moneda unică europeană continuă să se deprecieze și săptămâna aceasta. Prețul oficial al monedei unice europene a scăzut cu 7 bani.

Dolarul american însă este mai scump astăzi, cu 5 bani, comparativ rata de schimb stabilită de BNM pentru vineri și zilele de weekend.

La cursul BNM, un dolar american echivalează luni cu 17.55 lei, un euro – cu 19.44 lei, o hrivnă ucraineană – cu 70 de bani, un leu românesc – cu 4.11 lei moldovenești, o rublă rusească – cu aproximativ 27 de bani.

© Photo : BNM / Curs Valutar BNM - 19 August 2019Curs Valutar BNM - 19 August 2019
Curs valutar BNM: Cât va costa luni euro și dolarul - Sputnik Moldova
Curs Valutar BNM - 19 August 2019

În intervalul aprilie-iunie 2019, leul a sărit peste două praguri psihologice – un dolar a ajuns să coste peste 18 lei, iar un euro – peste 20 de lei.

Totodată, în prima jumătate a lunii august dolarului s-a depreciat cu tocmai 27 de bani, iar prețul oficial al monedei euro s-a redus cu aproape 29 de bani.

Fluctuațiile zilnice de ordinul a cel mult 10 bani din ultima perioadă sunt determinate de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața valutară a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0