Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune ministrul de Interne la o lună de la jaful unei bănci din sectorul Buiucani

© Sputnik / Eduard MaciacAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
La mai mult de o lună de la spargerea filialei unei bănci comerciale din Sectorul Buiucani hoții încă nu au fost identificați. Ministrul de Interne, Andrei Năstase spune că vina o poartă administrația băncii comerciale.
Ce spune Ministrul de Interne la o lună de la jaful unei bănci din Sectorul Buiucani

Andrei Năstase a declarat că este de datoria băncilor să protejeze bunurile și banii oamenilor, iar atunci când nu fac acest lucru - să răspundă conform legii.

„Binențeles că poliția este în căutarea făptașilor și îsi depune toată deligența pentru a identifica hoții, dar cei din administrația băncii au dat dovadă de iresponsabilitate. Vom depune eforturi pentru a finaliza ancheta pe acest caz pentru ca făptașii să fie trași la răspundere și diferiți justișiei”, a spus Andrei Năstase.

Pe faptul spargerii băncii din Sectorul Buiucani a fost deschis un dosar penal. Hoții ar fi furat bunuri în valoare de 30 de milioane de lei, iar cetățenii păgubiți, vreo 25 de clienți ai bănci, și-au primit o parte din bani. Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 12 ani.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0