Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A intrat în râu fără acordul părinților: Iată ce a urmat - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariIaz
Iaz - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O minoră de 8 ani a fost la un pas să se înece după ce a intrat în apă fără acordul părinților.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat de la înec o minoră de 8 ani. Totul s-a întâmplat în data de 18 august, la ora 14.25. Fata a intrat în râu fără să fie supravegheată de părinți.

Intervenţia salvatorilor la Ştefan Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie fără margini: Un tânăr a murit salvând o fată de la înec - Foto

Potrivit primelor informații, minora se afla pe plajă cu părinții, însă aceștia nu au observat când fata a mers în apă. Salvatorii au fost alertați de strigătele de ajutor a celor din preajmă și au intervenit de urgență, reușind să scoată copilul din apă. La mal, aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului Asistență Medicală Urgentă. Circumstanțele acestui caz urmează să fie stabilite.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri, în special în râuri și lacuri unde  sunt curenți puternici  de apă. IGSU amintește că recent doi minori de 7 și 13 ani și-au pierdut viața după ce au intrat într-un rezervor de apă din apropierea localității Alexăndreni, raionul Sângerei.

Fluxul de știri
0