Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ai noștri ne duc faima în lume: Povestea unei moldovence, studentă la MGIMO

Abonare
Ne duc faima în întreaga lume. Vorbim despre studenții moldoveni care își fac studiile peste hotarele țării și obțin rezultate deosebite.
Ai noștri ne duc faima în lume: Povestea unei moldovence, studentă la MGIMO

Un exemplu remarcabil de perseverență este Cătălina Albu. Tânăra care și-a făcut studiile la una dintre cele mai prestigioase universități din Rusia - Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO). Mai mult decât atât, moldoveanca a hotărât să-și continue studiile în cadrul aceleiași universități, înscriindu-se la studii de doctorat în științe politice.

Viața de student este minunată, dar și plină de provocări. Cătălina Albu spune că să fii student la MGIMO este pe cât de interesant, pe atât de dificil.

"A fost o școală a vieții deosebită pentru mine. În acești șase ani am învățat foarte multe. M-am maturizat, am învățat să iau decizii de sine stătător, să fiu independentă și responsabilă. Chiar dacă uneori a fost dificil, acum realizez că anii de studenție au fost de fapt cei mai frumoși", a mărturisit Cătălina Albu.

Flagul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Mărturiile unei moldovence: Cum este viața de student în Olanda

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", tânăra a remarcat și activitatea Asociației absolvenților MGIMO pe care a inițiat-o și o conduce de câțiva ani.

"Crearea Asociației absolvenților MGIMO a fost necesară pentru o comunicare mai intensă cu studenții actuali, pentru un schimb de experiență, precum și cu alți membri ai diasporei moldovenești din Rusia, pentru a fi mai unită și consolidată. Scopul este să putem ține legătura mai ușor unii cu alții, să ne ajutăm reciproc și să promovăm tinerii moldoveni care vin să-și facă studiile la MGIMO", a subliniat moldoveanca.

În cadrul Asociației absolvenților MGIMO sunt implicați  47 de absolvenți.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0