Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul expertului: De ce nu trebuie să cumperi un automobil accidentat

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Mihalachi
Constantin Mihalachi - Sputnik Moldova
Abonare
Vrei să cumperi un automobil la mâna a doua? Ce trebuie să faci pentru a nu ajunge victimă a șarlatanilor.
Sfatul expertului: De ce nu trebuie să cumperi un automobil accidentat

Majoritatea moldovenilor cumpără mașini la mâna a doua deoarece sunt mai accesibile decât cele noi. Puțin dintre noi cunosc însă că cei care se ocupă cu importul mașinilor au grijă să ascundă adevăratele probleme ale acestora. Expertului auto Constantin Mihalachi a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre pericolele la care se expun cei care procură automobile accidentate. 

„Noi nu atragem atenția la faptul că o mașină a fost accidentată. Mă refer la accidente mai puternice. Dar acest factor este foarte important, deoarece accidentul deteriorează rigiditatea automobilului. Asta înseamnă că la următorul accident mașina nu va mai lua asupra sa o parte a impactului loviturii, deoarece unele părți nu mai lucrează atât de bine. Însuși rolul caroseriei este de a lua lovitura asupra sa, respectiv, a doua oară va fi problematic”, spune expertul auto.

Cert este că, în scopul de a face economii, majoritatea celor care aduc mașini accidentate de peste hotare nu pun airbag-urile la loc.

„Aceasta este o procedură mai complicată și mai costisitoare. Respectiv, mașina rămâne cu airbag-urile tăiate, iar pentru ca acest lucru să nu fie vizibil, calculatorul mașinii este mințit cu un dispozitiv special. Așa că omul când urcă la volan crede că totul este în ordine, când de fapt nu este așa, iar în cazul unui accident, protecție nu va mai fi. Respectiv, capul nu ajunge în airbag, ci în parbriz”, adaugă Constantin Mihalachi.

Astfel, pentru a nu ajunge victime ale șarlatanilor, cei care vor să-și procure un automobil la mâna a doua sunt îndemnați să apeleze la ajutorul specialiștilor.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0