Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Cine primește în Moldova pensie de un sfert de milion de lei

© Sputnik / Yana ZaharovaLei - Imagine Simbol
Lei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat a postat pe pagina sa oficială de Facebook un tabel cu pensiile lunare ale unor asigurați. Discrepanța este uriașă în raport cei care primesc o pensie de nici două mii de lei.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Deputatul Blocului ACUM Iurie Reniţă a postat pe pa pagina sa de Facebook un tabel cu pensiile lunare de care beneficiază unele categorii de pensionari din țară.

Iurie Reniță s-a arătat indignat de faptul că cineva poate să primească în țara noastră o pensie de 224.197 de lei și 15 bani. Aceasta este plătită lunar unui asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar.

„Este incredibil cum în cea mai săracă țară din Europa este posibil să primești o pensie uriașă pentru realitățile noastre”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

În tabelul anexat de Reniță este prezentată informația privind numărul și categoriile beneficiarilor de pensii de la 20.000 (douăzeci de mii) până la 100.000 (o sută de mii) de lei lunar și mai mult.

Potrivit datelor CNAS, peste 350 de persoane ridica lunar pensii între 20 și 100 de mii de lei. Patru persoane ridică pensii de peste 100 de mii de lei.
”Alte aspecte (nu mai puțin incredibile!) le voi prezenta în următoarea postare, în care voi insera integral răspunsul Casei Naționale de Asigurări Sociale la interpelarea mea privind pensiile din Republica Moldova”, a promis deputatul ACUM.
Fluxul de știri
0