Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluiri: Tehnică militară vândută pe 999.md - Schemele de la Apărare - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a făcut dezvăluiri șocante despre schemele frauduloase prin care a fost prejudiciat atât Ministerul Apărării, bugetul statului, cât și imaginea țării pe plan internațional - tehnica militară era vândută chiar pe Internet.

CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Dezvăluiri incendiare a făcut ministrul Apărării, Pavel Voicu, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Voicu, vechea conducere de la Ministerul Apărării a pus pe roate o schemă care ar fi prejudiciat statul de milioane de dolari. Este de-a dreptul scandalos faptul constat de ministru că tehnica militară era comercializate chiar pe Internet, pe saturi de publicitate precum 999.md.

”Camioane ”Kraz”, ”Belaz”, ”ZIL”, ”GAZ”, mașini cu destinație militară, care aveau 2-3 mii de kilometri la bord erau trecute la costul ”0”, casate și apoi trecute la Centru de pregătire a specialiștilor. Avem 28 de asemenea centre, în toate raioanele cu centrul administrativ în municipiul Chișinău. Pe parcursul anilor 2015-2019 au fost vândute peste 200 de unități de transport, piese, generatoare care costă mii de euro și le puteți găsi și dumneavoastră, am selectat cîteva de pe 999”, a declarat Voicu, precizând că este vorba de o schemă frauduloasă de milioane de lei.

O altă schemă vizează comercializarea munițiilor aflate în dotarea Forțelor Armate. Foștii conducători ai Ministerului Apărării sunt acuzați de Voicu de organizarea unor scheme prin care erau vândute muniții din dotarea Ministerului Apărării.

”Mai grav este ceea ce s-a întâmplat în anii 2015-2018 și anume scoaterea spre vânzare a unor lansatoare de rachete. Această informație a fost în spațiul public, însă a fost trecută sub tăcere. Noi considerăm că în acest mod, fosta guvernare i-au liniștit pe unii politicieni de a trece dintr-un partid în altul și asta i-au lăsat intenționat să facă aceste ilegalități”, a declarat ministrul.

Totodată, ministrul Apărării a precizat că în această perioadă au fost comercializate peste 40 de tone de muniții de la Aeroportul Mărculești, iar datoirtă implicării Serviciului de Informații și Securitate au fost stopată comercializarea a încă 100 de tone de muniții.

”Din informațiile operative pe care le deținem aceste muniții au ajuns în Armenia”, a declarat Pavel Voicu, precizând că prin aceste scheme a fost prejudiciată și imagina Republicii Moldova pe plan internațional.

Fluxul de știri
0