Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a luat act de demisia unui director adjunct al CNA

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au acceptat astăzi cererea de demisie a directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Parlamentul a luat astăzi act de demisia vicedirectorului Centrului Național Anticorupție (CNA) Victor Lașcov, în baza cererii depuse.

Deputatul Vasile Bolea a declarat că directorul CNA, Ruslan Flocea, a informat Parlamentul că Victor Lașcov și-a depus cererea de demisie din funcția de vicedirector CNA. Lașcov și-a prezentat cererea de demisie în data de 5 august. Mandatul acestuia în funcția de  director adjunct al Centrului Național Anticorupție a încetat începând de astăzi.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
Detalii despre noul director al CNA

Lașcov a fost numit în funcția de vicedirector CNA prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 14 decembrie 2018, în urma votului majorității deputaților aleși.

Potrivit Legii cu privire la CNA, în exercitarea atribuţiilor sale, directorul Centrului este asistat de doi adjuncţi, numiţi în funcţie de Parlament la propunerea directorului pe perioada mandatului directorului. Selectarea candidaţilor la funcţia de director adjunct se face în bază de concurs organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atraşi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic.

Revocarea din funcţie a directorului adjunct al CNA se adoptă de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi din iniţiativa directorului.

La sfârșitul lunii iulie, Parlamentul de la Chișinău l-a numit în funcția de director CNA pe Ruslan Flocea. Candidatura acestuia a fost selectată în urma unui concurs organizat de comisia juridică, numiri și imunități și susținută în Parlament cu votul a 72 de deputați. Directorul CNA este numit în funcţie de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Fluxul de știri
0