Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Magazinele duty-free, fără facilități fiscale și vamale

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a anulat astăzi facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free amplasate la intrarea în țară.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Parlamentul a anulat facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele duty-free. Deputații au votat astăzi, în lectură finală, un proiect de modificare a Codului Fiscal și Codului Vamal.

Anularea facilităților fiscale și vamale vizează magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free amplasate la intrarea în țară la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, precum și cele aflate pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale ale Republicii Moldova.

Aeroport - Sputnik Moldova
Noi reguli pentru magazinele Duty Free, din 1 august - detalii

Totodată, va fi anulată scutirea de TVA fără drept de deducere și acciză la importul produselor petroliere și comercializarea ulterioară a acestora în zona de control vamal, destinate aprovizionării la ieșirea din țară, în limitele capacității rezervorului mijlocului de transport.

Agenții economici care dețin licență pentru magazinele duty-free amplasate în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova și a magazinului duty-free pentru deservirea corpului diplomatic al cărui termen de valabilitate nu expiră până la data de 1 ianuarie 2020 vor continua să beneficieze, pentru mărfurile nesupuse accizelor, de facilitățile fiscale și vamale acordate pentru magazinele duty-free amplasate în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova până la expirarea licenței de activitate, fără drept de prelungire.

Fluxul de știri
0