Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ce spune echipajul Airbus A321 despre aterizarea forțată a aeronavei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aparatul de zbor urma să transporte călătorii de la Moscova la Simferopol, însă, îndată după decolare, a lovit un stol de pescăruși.

Membrii echipajului Airbus A321 al companiei „Ural Airlines” care a aterizat forțat în apropierea aeroportului Jukovski au povestit cum s-a întâmplat.

Aeronava urma să transporte călătorii de la Moscova la Simferopol, însă, îndată după decolare, s-a lovit un stol de pescăruși. Păsările au nimerit în motoare, fapt care a perturbat funcționarea acestora. Drept urmare, avionul a aterizat de urgență pe un câmp din apropiere.

Cazuri letale nu au fost înregistrate. Au avut de suferit 70 de persoane. Aeronava a aterizat cu motoarele oprite și fără șasiuri.

„În acel moment nu simțeam nici o emoție. Ne gândeam doar cum să procedăm pentru ca, în primul rând, să evităm căderea, iar în al doilea rând, când căderea devenise inevitabilă, cum să facem ca aterizarea să fie cât mai lină”, a spus căpitanul echipajului Damir Iusupov.

Acesta a adăugat că existau și alte variante de aterizare. Însă, în opinia sa, a fost bine că echipajul nu a ales niciuna una din ele, pentru că, în cele din urmă, avionul a aterizat lin și fără a se înclina.

Însoțitoarea de bord Nadejda Verșinina a menționat că echipajul a acționat în conformitate cu instrucțiunile.

„Călătorii s-au comportat destul de cumpătat, respectau instrucțiunile, toți s-au evacuat rapid”, a spus Verșinina.

Fluxul de știri
0