Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon speră că Tiraspolul va elimina punctele de control de pe Nistru

© Sputnik / Irina LeahovaPunct de control în Transnistria
Punct de control în Transnistria - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a spus ce chestiuni intenționează să discute cu liderul transnistrean în cadrul întrevederii preconizate pentru toamna anului curent.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să discute în cadrul întrevederii cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, problema liberei circulații a cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului.

Dodon a declarat la postul de televiziune public că, în ceea ce privește Transnistria, la momentul actual conducerea este concentrată pe soluționarea problemelor actuale cu care se confruntă cetățenii.

Unul dintre scopurile principale constă în soluționarea problemelor economice, a menționat președintele. De exemplu, Transnistria solicită să fie identificată o soluție în privința băncilor locale. Dodon a comunicat că în contextul dat există câteva variante, însă acestea trebuie examinate.

A doua problemă care urmează a fi discutată  este foarte importantă pentru toți și se referă la libera circulație a cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului.  Ceea ce ar însemna că oamenii pot sosi din Transnistria fără nici o problemă. Dodon a spus că noi nu avem nici un fel de puncte de control unde să fie verificate pașapoartele. Așteptăm acest lucru și din partea Transnistriei.

Potrivit președintelui țării, scopul eliminării punctelor de control de către partea transnistreană este „destul de real”.

Dodon speră că în toamnă, în septembrie – octombrie, va avea posibilitatea de a discuta aceste chestiuni cu Krasnoselski.

În doi ani și jumătate președintele Republicii Moldova și liderul regiunii transnistrene s-au întâlnit de șase ori. Dialogul continuă.

Fluxul de știri
0