Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferii din Moldova: Vor trebui să plătească dacă vor merge la București

© Sputnik / Alexandru CatanăBucurești
București - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul de București, Gabriela Firea, pregăteşte măsuri pentru reducerea poluării, având în vedere că Bucureştiul a ajuns pe locul şase în topul celor mai poluate oraşe din Europa. Aceste măsuri i-ar putea afecta și pe moldovenii care vor merge cu mașina în capitala României.

BUCUREŞTI, 15 aug – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit primarului de București, în ultimii 30 de ani nu au fost luată nicio măsură viabilă pentru reducerea poluării, ceea ce este îngrijorător, având în vedere că Bucureștiul a ajuns pe locul şase în topul celor mai poluate orașe din Europa. Din acest motiv, din 2011, România se află în procedura de infrigement.

Astfel, Gabriela Firea vrea să introducă o măsură care poate părea drastică: mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov şi care vor circula în Capitală vor trebui să plătească o vinietă de 10 lei/zi sau 1900 lei pe an pentru.

De asemenea, începând din ianuarie 2020, mașinile cu norma de poluare Euro 1 și Euro 2, înmatriculate în București și Ilfov, nu vor mai avea acces în centrul Capitalei.

”Propun un proiect de hotărâre după modelul altor capitale europene, care instituie vinieta electronică pentru circulația rutieră din București pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state, dar și pentru autoturismele poluante din București sau Ilfov, care tranzitează zona centrală a Capitalei. Acest proiect se va află în dezbatere publică 45 de zile”, a declarat Gabriela Firea.

Fluxul de știri
0