Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Lilian Carp, despre votul împotriva lui Flocea și Robu și reacția liderilor blocului ACUM

© Sputnik / OsmatescoLilian Carp
Lilian Carp - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii insistă pe semnarea unui acord între PSRM și ACUM, deputații PAS și PPDA însă susțin că sunt mai multe lucruri de rezolvat la acest moment.
Lilian Carp, despre votul împotriva lui Flocea și Robu și reacția liderilor blocului ACUM

Deputatul PAS Lilian Carp a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” la Radio Sputnik Moldova că este dispus să semneze un eventual acord cu PSRM, însă inițial ar trebui să se discute detaliat despre ce se dorește de fapt. "Trebuie să ajungem la consens și să discutăm despre cum vedem reforma în justiție, în domeniul educației, economic și în alte domenii și atunci putem discuta  pas cu pas despre un acord despre cum vedem dezvoltarea Republicii Moldova", spune deputatul.

”Voi vorbi din numele meu, caci despre poziția Blocului ACUM, vor trebui să vorbească liderii acestor partide. Eu consider că trebuie să discutăm inițial despre principiile acestui acord, despre ce se dorește exact, despre conținutul și finalitatea acestor reforme. În cazul în care se dorește semnarea unui acord pur-formal, va fi o greșeală”, spune  Lilian Carp.

Referindu-se la faptul că a votat diferit de colegii săi de formațiune și de bloc, vizavi de anumite subiecte, Lilian Carp susține că nu a fost taxat de colegii de partid și votul său diferit nu ar trebui să fie perceput ca un act de slăbire a alianțe PSRM–ACUM.

”Toată lumea știa de la bun început care este viziunea mea asupra reformării instituțiilor de drept. Concluzia a fost că suntem responsabili fiecare din noi pentru votul pe care îl acordăm. Eu nu vreau să slăbesc alianța, ci vreau să îmi aduc aportul prin viziunile pe care le am pentru a nu exista această politizare a anumitor funcții”, mai spune Lilian Carp.

Amintim că deputatul blocului Acum Lilian Carp nu și-a dat votul pentru actualul director al Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, dar și pentru procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0