Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a desemnat două candidaturi pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

© SputnikКонституционный суд
Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Abonare
Un lector al Catedrei Drept Constituțional și Drept Administrativ din cadrul USM și un șef de catedră din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova au fost propuși de către membrii Executivului ca să devină judecători la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Executivul i-a desemnat astăzi pe cei doi judecători la Curtea Constituțional. În cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, care s-a convocat astăzi la solicitarea Parlamentului, Liuba Șova și Nicolae Roșca au fost propuși pentru a fi numiți de către Legislativ în funcția de judecător al CC.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Parlamentul schimbă candidaturile pentru Curtea Constituțională

Cei doi au fost selectați dintr-o listă de patru candidați care au acumulat cel mai mare punctaj la etapa interviului, în cadrul concursului din 8 august.

Liuba Șova a activat în ultimii 25 de ani în calitate de lector al Catedrei Drept Constituțional și Drept Administrativ din cadrul USM. În anii 2005-2007, Șova a deținut funcția de consilier al fostului președintelui al Curții Constituționale Victor Pușcaș. 

Nicolae Roșca s-a clasat pe locul al patrulea în urma concursului din 8 august. Acesta este avocat, profesor universitar și șef de catedră în cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova. După numirea în funcție, Nicolae Roșca va trebui să-și suspende activitatea din calitate de membru politic. A alegerile parlamentare din februarie, Roșca a candidat pe listele blocului ACUM.

Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in corpore.

Fluxul de știri
0