Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Vor interveni schimbări majore - Ce se va întâmpla în justiție

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Vasile Bolea a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre ”resetarea” sistemului de justiție și cel al procuraturii, aceste obiective fiind parte a viitorului acord care va fi semnat între PSRM și blocul ACUM. Ținta principală vor fi organele de autoadministrare din justiție și procuratură, respectiv CSM și CSP, dar și PCCOCS.
Deputat: Intervin schimbări majore - Ce se va întâmpla cu justiția și procuratura

Deputatul Vasile Bolea a declarat că în momentul de față organele de autoadministrare din justiție, cum ar fi CSM și CSP, reprezintă un obstacol în reformarea sistemului. De exemplu, afirmă el, majoritatea colegiilor din cadrul procuraturii sun subordonate procurorului general, lucru inadmisibil într-un stat de drept. Un alt aspect problematic ține de activitatea procuraturilor specializate. Bolea spune că Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale urmează să fie lichidată.

„PCCOCS va fi lichidată pentru că s-a transformat într-un monstru politic, iar atribuțiile lui urmează să fie repartizate unor secții sau direcții din cadrul procuraturii. Se lucrează și asupra unui proiect de lege prin care se va propune revizuirea competențelor Procuraturii Anticorupție și, eventual, a Centrului Național Anticorupție”, a precizat Vasile Bolea.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0