Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Congresul Statelor Unite ale Americii cere Chinei să „nu intervină în Hong Kong”

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Congresmanii americani îndeamnă autoritățile chineze să nu intervină în Hong Kong pentru a pune capăt violențelor din oraș.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Comitetul pentru afacerilor internaționale al Camerei Reprezentanților a SUA a publicat o declarație în care îndeamnă China "să renunțe la înăbușirea protestelor pașnice" în Hong Kong.

PATRIOT Advanced Capability 3 (PAC-3) Anti-Missile System - Sputnik Moldova
SUA și-au găsit o nouă amplasare pentru rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune

"La 30 de ani de la înăbușirea de către Partidul Comunist al Chinei a manifestațiilor pașnice și democratice din piața Tiananmen, suntem îngrijorați de faptul că China examinează din noi posibilitatea unei înăbușiri a unor proteste pașnice. Îndemnăm China să evite astfel de greșeli, care ar putea fi urmate de condamnări din partea comunității internaționale și urmări rapide", se spune în declarația șefului comitetului, Eliot Engel, și a membrului superior al comitetului, Michael McCaul.

Potrivit congresmanilor americani, comitetul Camerei Reprezentanților „îndeamnă Beijingul să înceteze atentarea la autonomia Hong Kongului”.

“Nicio putere străină nu provoacă aceste nemulțumiri. E un rezultat al încălcării de către Beijing a obligațiilor de respectare a voinței poporului Hong Kongului”, se afirmă în mesaj.

Acțiunile de protest au izbucnit în Hong Kong la începutul lunii iunie, din cauza examinării unor modificări la legea cu privire la extrădare. În cazul adoptării noilor norme, Hong Kong va putea extrăda persoanele bănuite de crime jurisdicțiilor cu care nu au un acord de extrădare, inclusiv Taiwan, Macao și părții continentale a Chinei. Inițial, manifestațiile erau pașnice, însă pe parcurs ciocnirile au devenit tot mai violente, provocând zeci de victime.

Șeful administrației Hong Kongului, Carrie Lam, a declarat că acțiunele violente ale demonstranților împing orașul într-un punct și îl transformă într-un loc periculos.

Fluxul de știri
0