Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO a explicat de ce s-a apropiat avionul F-18 de aeronava lui Serghei Șoigu

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaAvion de luptă NATO
Avion de luptă NATO - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Avion de vânătoare al NATO F-18 a încercat să se apropie de aeronava lui Serghei Șoigu care survola spațiul aerian deasupra apelor internaționale ale Mării Baltice.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Reprezentantul NATO a explicat de ce avionul de luptă al Alianței s-a apropiat de aeronava în care se afla ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, comunică RIA Novosti.

Potrivit acestuia, aparatul de zbor rusesc zbura în apropierea spațiului NATO, de aceea avionul de luptă din cadrul misiunii baltice de patrulare aeriană s-a îndreptat către acesta.

Американский истребитель F-18 во время совместных учений войск НАТО Trident Juncture 2018 (Единый трезубец) в Норвегии - Sputnik Moldova
Rusia
Un avion NATO a încercat să se apropiere de nava ministrului rus al Apărării - Video

”Imediat ce avionul a fost identificat, avioanele NATO au revenit la bază”, menționează NATO.

Detalii despre acest incident au fost făcute publice pe 13 august. Un avion de vânătoare al NATO F-18 a intenționat să se apropiere de nava aeriană la bordul căreia se afla ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, în timp ce se afla în spațiul aerian deasupra apelor internaționale ale Mării Baltice. Avionul în care se afla oficialul rus se îndrepta din Kaliningrad spre Moscova, fiind însoțit de două avioane de vânătoare Su-27.

Avionul de luptă NATO a încercat să se apropie de aeronava ministrului, însă a fost nevoit să se retragă după intervenția aparatelor Su-27.

Potrivit presei, respectivul avion de luptă aparține Forțelor Aeriene ale Spaniei și face parte din componența misiunii NATO de patrulare a spațiului aerian al Țărilor Baltice.

Fluxul de știri
0