Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deputat, despre ședința extraordinară a Parlamentului: Ne putem aștepta la orice

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 15 și 16 august urmează să aibă loc ședințele extraordinare ale Parlamentului, de la care toată lumea așteaptă surprize.
Deputat, despre ședința extraordinară a Parlamentului: Ne putem aștepta la orice

Surprizele sunt așteptate în contextul în care, săptămâna trecură, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a declarat în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Sputnik Moldova că la aceste ședințe urmează să vină și procurorul general interimar.

Potrivit deputatului PSRM Vasile Bolea, care a participat la emisiunea ” Logica Puterii”, deja este stabilită ordinea de zi a ședinței Parlamentului. Așadar, potrivit deputatului socialist, pe agenda Parlamentului vor fi patru subiecte.

”Vor fi abordate câteva subiecte, cum ar fi: Rectificări la politica bugetar-fiscală, votarea modificărilor la Codul Electoral în lectură finală și numirile judecătorilor la CCM”, susține Vasile Bolea.

Cât ține de anunțul făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase referitor la venirea procurorului general în Legislativ, Vasile Bolea susține că ne putem aștepta la orice.

”Putem să ne așteptăm la toate, la venirea dumnealui în Parlament, la nevenirea procurorului interimar, urmează să vedem. Eu nu cunosc agenda procurorului general interimar”, susține Bolea.

Amintim că ministrul de Interne a declarat că membrii coaliției PSRM-ACUM au convenit să se convoace în ședințe extraordinare ale Parlamentului, pentru a examina și aproba un șir de proiecte de importanță majoră pentru țară.

Năstase a precizat pentru Sputnik că la una din aceste ședințe urmează să vină în Parlament procurorul general interimar și să solicite ridicarea imunității unor deputați. Ministrul susține că solicitarea de retragere a imunității va fi făcută în dosarul intentat de Procuratură pentru uzurparea puterii în stat, în perioada 7–14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.
Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0