Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii fac presiuni asupra judecătorilor - Iată ce spune un avocat

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Vieru
Vadim Vieru - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul Promo-Lex Vadim Vieru spune că avocații din Moldova abia de reușesc să câștige un proces în instanță. Una dintre cauzele pentru care ei pierd procesele ține de relația dintre judecător și procuror. El afirmă că în prezent judecătorii au frică de procurori.
Procurorii fac presiuni asupra judecătorilor- ce spune un avocat

Avocatul Vadim Vieru a declarat în cadrul unei emisiuni, în studioul radio Sputnik Moldova că unii judecători se tem să pronunțe anumite hotărâri, care sunt legale, în baza probelor care au fost administrate. Motivul ar fi, în opinia avocatului, că judecătorii se tem de anumite constrângeri care ar putea veni din partea procurorilor.

„Chiar dacă se discută despre reformarea justiției, acest tablou nu s-a schimbat. Ceea ce observ eu este că poziția procurorului contează mai mult decât cea a judecătorului întru-un proces de judecată, iar acest fapt are repercusiuni și asupra activității avocaților ca participanți la proces”, a declarat Vadim Vieru.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0