Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pensii mai mari din 2020 – Iată ce prevede inițiativa șefului statului - Video

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Parlament a înregistrat astăzi, cu titlu de inițiativă legislativă prezidențială, proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Anunțul a fost făcut de autorul acestewi inițiative legislative, președintele Igor Dodon, pe Facebook.

"După un amplu proces de consultări în cadrul mai multor întrevederi cu partenerii de dialog social, proiectul final conține implementarea unui nou concept de indexare a pensiilor - de două ori pe an – la 1 aprilie și 1 octombrie. Indexarea la 1 aprilie se va efectua conform procedurii în vigoare– pentru toți beneficiarii, echivalent cu media Indicelui Prețurilor de Consum pe ultimii 3 ani. Cea de la 1 octombrie va viza, în primul an de implementare – 2020, peste 400 mii de pensionari, mărimea pensiei cărora nu depășește nivelul minimului de existență", a precizat Igor Dodon.

El m ai spune că proiectul de lege va implica și majorarea alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități și pentru persoanele vârstnice.

Legea privind indexarea de 2 ori pe an a pensiilor ar urma să intre în vigoare din data de 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0