Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mesaj dur către noua guvernare: Fiți cu picioarele pe pământ, de altfel, nu aveți șanse

© Sputnik / Miroslav RotariAlexei Busuioc
Alexei Busuioc - Sputnik Moldova
Abonare
După schimbarea guvernării de la Chișinău, primarii din țară au mari așteptări și speră că Administrațiile Publice Locale vor fi auzite măcar de această dată, iar reforma APL-urilor, ce prevede descentralizarea totală de puterea centrală, se va produce în sfârșit.
Mesaj dur către noua guvernare: fiți cu picioarele pe pământ, de altfel, nu aveți șanse

Primarul din Capaclia, Alexei Busuioc, a declarat în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Sputnik Moldova că noua guvernare nu ar trebui să neglijeze opiniile venite din partea Congresului Autorităților Publice Locale, ba mai mult, puterea centrală ar trebui să ia în calcul orice opinie venită din partea CALM-ului, în condițiile în care, în cadrul Congresul Autorităților Publice Locale sunt oameni mult mai pregătiți, decât pot fi chiar și în Parlamentul Republicii Moldova.

”Dacă guvernarea aceasta, pe care pentru prima dată am susținut-o, nu o să înțeleagă că trebuie să asculte CALM-ul, întrucât noi avem primari mult mai pregătiți decât unii actuali miniștri, cu guvernarea asta se va întâmpla ce s-a întâmplat cu toate guvernările de până acum. Eu tare nu aș vrea să mă dezamăgesc total și de guvernarea actuală. Noi, la CALM, vociferăm, suntem uniți pentru că suntem diferiți. Guvernul și Parlamentul au foarte mult de învățat de la CALM”, susține Alexei Busuic.

Primarul de la Capaclia a venit și cu un sfat important pentru noua guvernare de la Chișinău și îndeamnă autoritățile să rămănă cu picioarele pe pământ și să asuclte de oameni. 

”Să fie cu picioarele pe pământ, să țină cont de ceea ce zic oamenii, să nu negluijeze recomandările și pozițiile care vin de la CALM, de altfel, această guvernare nu are nicio șansă”, spune Alexei Busuic.

Aleși lucru îl spune și directorul executiv al Congresului Autorităților Publice Locale, Viorel Furdui, care susține că odată cu schimbarea puterii a apărut și o speranță. Însă, este foarte important ca guvernarea să nu repete cea mai mare greșeală pe care au făcut-o vechile puteri, aceea de a-i ține dependenți pe primarii din țară, spune Furdui.  

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0