Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase propune să începem ziua de muncă la ora șapte: Iată de ce – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Năstase consideră că o soluție pentru problema ambuteiajelor matinale interminabile ar fi ca oamenii să înceapă munca la ora 07:00.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Viceprim-ministrul, ministru Afacerilor Interne Andrei Năstase a venit cu propunerea ca moldovenii să-și înceapă ziua de muncă  la ora 07:00. Motivul ar fi că la această oră se circulă mai ușor și nu se pierde timp în ambuteiajele de pe străzile Capitalei.

Acesta a realizat un video cu telefonul mobil unde explică de ce ar fi mai bine ca ziua de muncă să înceapă cu o oră mai devreme. Ministrul a declarat că dacă angajații s-ar porni de acasă la ora 06:30 sau mai devreme, atunci ar ajunge foarte repede la lucru, iar traficul în oraș ar fi fluidizat.

„Vreau să vorbim despre constatarea pe care am făcut-o mai demult. Acum este ora 06:37 dimineața și vin de la Aeroport. De la 07:37 începe infernul de dimineață. Când începe traficul intens. Oamenii merg la serviciu ca să ajungă la ora 08:00. Am o sugestie și mă refer la angajatori, antreprenori și la cei care creează locuri de muncă”, a subliniat Andrei Năstase.

Acesta a făcut referire la țări cum ar fi Germania, Danemarca, unde activitatea de muncă începe la ora 7:00. Și crede că ar fi o idee bună ca și în Moldova să fie schimbat programul de lucru.

Unii internauți au susținut ideea lui Andrei Năstase, alții însă mai puțin. Oamenii consideră că trezitul mai de dimineață nu ar rezolva problema întrucât ambuteiaje se vor crea atunci la ora 07:00, exact cum se creează acum la ora 08:00, pentru că va fi exact același flux de oameni și de mașini pe străzi.

Fluxul de știri
0