Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul nuntașilor intoxicați: Numărul persoanelor internate, în creștere

© Pixabay / PexelsNuntă
Nuntă - Sputnik Moldova
Abonare
Invitații la o nuntă care a avut loc într-un local din Capitală au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Numărul persoanelor intoxicate într-un local din Capitală au ajuns la 42. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), persoanele internate în spital sunt au vârste cuprinse între 17 și 58 de ani și prezintă semne de toxiinfecţie alimentară.

Pacient la spital - Sputnik Moldova
Societate
La spital, după un chef într-un local din Capitală - Ce s-a întâmplat

În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv 8 copii, din Chişinău și din raioanele Ialoveni şi Cimişlia. Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, un copil a fost internat la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar 24 de persoane - la IMSP Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase “Toma Ciorbă”. Alte 12 persoane sunt internate la IMSP SR Cimişlia, iar cinci primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară. Specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului. Amintim că mai multe persoane s-au intoxicat, după ce au participat sâmbătă la o nuntă care a avut loc într-un local din Chişinău.

Fluxul de știri
0