Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Italia: Cod Roșu de caniculă în 11 orașe - „Oamenii să nu iasă din case”

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaCaniculă - Imagine Simbol
Caniculă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Italia au anunțat Cod Roșu de caniculă în 11 cele mai mari orașe din țară și îndeamnă oamenii la precauție.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Un nou val de caniculă, al patrulea în această vară, a ajuns în peninsula Italică; luni, Ministerul Sănătății al Italiei a anunțat Cod Roșu (pericol înalt) de caniculă în 11 din cele 27 cele mai mari orașe din țară.

Havuzul din preajma Teatrului de Operă și Balet din Capitală - Sputnik Moldova
Cele mai frumoase havuzuri din Capitală: Oaze de prospețime pe timp de caniculă - Foto

Potrivit buletinului zilnic al Ministerului Sănătății, e vorba, în special, de centre administrative precum Roma, Florența, Bologna, Trieste și Perugia, unde mercurul din termometre urcă spre 40 de grade. Deocamdată, cea mai înaltă temperatură în aer se înregistrează în regiunile de nord și centrale ale țării. Până marți, canicula va ajunge și în regiunile de sud, în special, pericolul meteorologic se va menține în orașul Palermo, Sicilia.

Anunțarea Codului Roșu de către Ministerul Sănătății presupune instituirea unei situații de urgență în care există o amenințare reală inclusiv pentru sănătatea persoanelor care nu fac parte din grupurile de risc, adică a „persoanelor sănătoase și active”. De regulă, e vorba de așa-numitul “val de căldură” care aduce cu sine nu doar căldura, dar și o umiditate înaltă, radiație solară și înădușeală puternică. În astfel de situații, medicii recomandă oamenilor să nu iasă în stradă în cele mai fierbinți perioade ale zilei și să consume cât mai mult apă. Medicii îndeamnă persoanele care fac parte din grupurile de risc (cele în vârstă și cele care suferă de boli cronice) să fie mai atente.

Ultimele imagini ale Italiei, obținute de pe satelitul Agenției Spațiale Europene Sentinel-3, care în cadrul programului Copernic monitorizează starea planetei, a arătat că temperatura solului în multe zone ale țării ajunge la 50 de grade. E vorba de regiunile italiene precum Apulia, Sicilia, Sardinia, Toscana, Campania și regiunea Lazio.

Fluxul de știri
0